למידע על טיולים מאורגנים לקובה לחץ כאן  | השכרת חדר בהוואנה – Casa particular

  • דף מידע למטייל
  • דף בית
  • אודות
  • צור קשר
קובה בכיף – קובה למטייל העצמאי
  • למה אנחנו?
  • לינה בקובה
  • הדרכה ותמיכה
  • מידע ותקשורת
  • הצעות למסלולים לטיולים עצמאיים
  • למה אנחנו?
  • לינה בקובה
  • הדרכה ותמיכה
  • מידע ותקשורת
  • הצעות למסלולים לטיולים עצמאיים
לינה ומגורים בקובה – הקאזות
ראשי » לינה ומגורים בקובה – הקאזות

לינה ומגורים בקובה – הקאזות

קאזה (או קאסה, שתי צורות הכתיבה מקובלות באותה מידה) היא אחת הדרכים המקובלות ללינה בקובה.
לצד בתי המלון, זוהי הדרך הפופולרית ביותר , לדעתי יש לה יתרונות רבים והיא דרך נהדרת ליהנות מהטיול תוך הכרות בלתי אמצעית עם מקומיים.

קאזה פרטיקולר
"קאזה פרטיקולר" (מספרדית: CASA PARTICULAR, וברבים "קאסאס פרטיקולארס") פירושו "בית פרטי". משמעות מושג זה בקובה: דירה של משפחה קובנית שמשכירה חדר אחד או יותר לזרים. התייר חולק עם המשפחה המארחת את הבית. הדבר מאוד דומה ל-B&B במקומות אחרים בעולם.

היסטוריה של הקאזות
הקאזות הפרטיות הראשונות בקובה נפתחו ב-1997. עד אז כל לינות התיירים היו בניהול, פיקוח ושליטה של הממשלה הקובנית! באותה תקופה, לאחר התמוטטות ברית המועצות, נפתחה קובה לתיירות זרה. הכוונה הייתה בעיקר לתת מענה ופיתרון חלקי לבעיות הכלכליות האדירות (בריה"מ הייתה הפטרונית של קובה וסייעה בכסף ובסחורות, פידל קאסטרו המנוח כינה תקופה זו "תקופה מיוחדת"). מאוחר יותר, לאחר שקובה נפתחה ממש לתיירות זרה ועם המחסור בחדרי מלון, נפתחה האפשרות של לינת תיירים בבית תושבים, כשהממשלה איפשרה למשפחות הקובניות לרשום את בתיהם כעסק פרטי להשכרת חדרים לזרים.
בנובמבר 2010, עם ה"בום" התיירותי והגידול במספר הביקורים של תיירים אמריקאים בעקבות כינון היחסים הדיפלומטיים, החליטו השלטונות הקובניים לעודד לפתח ולהגמיש את מתן אישורי הלינה המשפחתית. כך יכלו תושבי קובה להרויח ולשפר מאוד את רמת החיים. כיום יש כבר משפחות קובניות שבבעלותן כמה דירות והן משכירות את הדירה כולה.

הוסטלים
כיום יש גם תופעה של פתיחת הוסטלים עם 6-12 חדרים
(בעיקר של זרים שמשקיעים במשותף עם קובנים, כאשר המדינה נלחמת בתופעה). בנוסף נפתחו מסעדות פרטיות קטנות הנקראות פאלאדר – Paladares.

קאזות ללא רישיון
על מנת להפעיל קאזה הבעלים חייבים לקבל רישיון אירוח, שהונפק על ידי ממשלת קובה. על מנת לקבל רישיון צריך להציג את נושא הביטחון האישי ותנאי מחיה בסיסיים לאורחים. בעלי הבית מחויבים לשלם מיסים למדינה (מס קבוע ועוד אחוזים מהרווח), בין אם החדרים בבית תפוסים או לא. באזורי הביקוש ישנן קאזות הפועלות ללא רישיון. אלו דירות ללא נוחות מינימאלית, שהבעלים מוכן להשכיר את החדר במחיר נמוך מאוד ולהסתכן מאוד. השהות בבית ללא רישיון אינה חוקית, ולרוב גם מסוכנת ולא היגיינית.
חובה על כל קאזה להציג את הסמל הכחול עם מספר האישור על גבי הדלת הראשית. מתחת לסמל ניתן למצוא את המילים "Arrendador Divisa" ("משכיר במטבע זר").
אם יש סמל דומה בצבע אדום, חדרים אלה משמשים לאירוח רק של קובנים מקומיים, והתשלום למשפחה הינו במטבע מקומי PC.
הקאזות הפרטיות בטוחות מאוד. תקני האבטחה והפרטיות של הקאזה בקובה דומים לאכסניה או לינה וארוחת בוקר B&B במדינות אחרות. כאשר אתה מגיע לקאזה פרטית, הבעלים מבקש את דרכונך (לרוב יצלם אותו) ורושם את פרטיך האישיים בספר אורחים שיוצגו במשרד ההגירה תוך 24 שעות מרגע הגעתך. תתבקש לחתום בספר בסמוך לנתונים שלך. אם אינך מתבקש לחתום או שלא מבקשים את הדרכון שלך – ייתכן שאתה נמצא בקאזה לא חוקית.
זהו נוהל רגיל הקובה בין אם אתם שוהים בבית מלון, אתר נופש מפואר או בקאזה משפחתית צנועה.
כשנמצאים בקאזה ללא רישיון עלולים להסתבך (הקובני יותר ממך..). השהייה בקאזה בלתי מורשת נחשבת להפרה חמורה של החוק.
המלצתי: אל תעשו זאת!
התגוררו רק בחדרים עם הסימן הכחול של "Arrendador Divisa".

כמעט שאין גניבות
השכרת חדרים לתיירים היא בדרך כלל מקור הכנסה עיקרי של המארחים. לכן המשפחה שואפת שהמטיילים יהיו מרוצים. מקרים של גניבה על ידי בעלי המקום היא אירוע נדיר מאוד, אם בכלל. בקובה יש גם חוקים נוקשים מאוד בנושא גניבות, כמו גם תקיפת תיירים, מכיוון שהתיירות היא מקור ההכנסה העיקרי של רוב תושבי האי.

המארחים יעזרו לכם, אבל…
המשפחה תמיד לשירותך ומוכנה לענות לשאלותיך ולהציע פתרונות. אבל זה לא אומר שאתה תהיה 24 שעות ביממה איתם. אני מציע שתתכנן את זמן ארוחת הבוקר כדי לקבל עצות טובות על תוכנית או מסלול הטיול, והיכן כדאי לבלות ולאכול.

פרטיות
לרוב יש פרטיות. תקבלו בחדר פרטי (כ-15 מ"ר) עם שתי מיטות יחיד או מיטה זוגית.יש גם חדרים עם שלוש מיטות. בד"כ בקאזות יש חדר אמבטיה עם שירותים צמוד לחדר. לפעמים חדר האמבטיה משותף עם תיירים אחרים (אבל לא עם המשפחה המארחת!). יש לנעול את החדרים בהתאם לכללי הבית. יתכן שהבעלים יבקש לשמור על המפתח כשתצא מהבית או שיישאר אצלך במשך כל זמן השהייה בקאזה. יש גם חדרים פרטיים עם כניסה נפרדת. אלה הם בתים מחודשים או דירות משופצות, בהם הכניסה מופרדת מהכניסה של בעלי המשפחה.

דירות פרטיות ודירות סטודיו
ניתן לגור גם בדירות פרטיות. דירות מרוהטות ועצמאיות, נפרדות לגמרי מהמשפחה. ניתן גם לשהות בחדרי סטודיו או במיני-דירה: אלו הן דירות קטנות מרווחות עם חדר ליחיד, מטבח ופינת אוכל וחדר אמבטיה. לפעמים דירות אלה הן חלק מהבית, ורק מופרדות ממנו באמצעות קיר.

וילות (כמעט)
אפשר גם למצוא בתים פרטיים מרווחים או "וילות". אלו הם נכסים עצמאיים עם כמה חדרי שינה, מטבח, חדר אוכל, סלון וחדר אמבטיה. "הוילות" מתאימות למשפחות גדולות או לכמה חברים. בחלק יש אפילו בריכה. כמובן שהכל מתבטא ותלוי במחיר.

פשוט, נקי ולרוב ממוזג
מרבית הבתים והחדרים, צנועים למדי, לעיתים הם אף ישנים ואין להם את כל השירותים והפאר שאנו רגילים אליהם בארץ ובעולם. אבל החדרים נקיים!
בדרך כלל בחדר יהיו: סדינים נקיים, מגבות, סבון, נייר טואלט. כספת, לפעמים גם מיזוג אויר או לפחות מאוורר. כדאי לבדוק את הנושא מראש כי קובה היא מקום חם. וחם מאוד בתקופה הרטובה בין יוני לאוקטובר. אם בקאזה שלך אין מיזוג אוויר מחירה יהיה נמוך. בחדר שלך יהיה ארון או מדף שבו אתה יכול להניח את הבגדים ושולחן ליד המיטה עם מנורת קריאה. בחלק מהבתים יש כספת, טלוויזיה, מיבש שיער ומקרר קטן בחדר. אני ממליץ שתביאו אתכם מהארץ מוצרי היגיינה לפי טעמכם כמו גם תרופות וקונדומים. אחת לשלושה ימים ינקו עבורכם את החדר ויחליפו מצעים ומגבות.

מחירים
מחיר הלינה בקאזה (לחדר) אינו כולל ארוחת בוקר. קאזה משופצת ברמה טובה עולה בין 50 ל-53 דולר לחדר (כולל מזגן טוב). קאזה פשוטה עולה כ25-35 דולר ללילה. וילות ודירות מרווחות ומפוארות יעלו לעתים מאות שולרים (יש תנודות מחירים של כ-15 אחוז בין תקופות השיא בין נובמבר לאפריל, לבין תקופת השפל בתיירות בחודשים מאי עד אוקטובר).
המחיר מושפע ממספר נפשות בחדר, מיקום הבית (מרכזי), פופולריות של הבית ומספר הלילות. לשוהים תקופות ארוכות (מעל לשבועיים) תינתן לרוב הנחה של 10 אחוז. אך בשל הביקוש הגבוה לקאזות, כמעט ולא ניתנות הנחות. בעיקר אם אינך מדבר ספרדית.

ארוחת בוקר
לרוב מחיר החדר אינו כולל ארוחת בוקר. ארוחת בוקר סבירה עולה 5-7 דולר. ארוחת בוקר מלאה כוללת מיץ פירות טרופיים, קפה, פירות, טוסט\לחם וחמאה, חביתות\ ביצים, לעיתים גבינות או נקניק. התפריט בדרך כלל לא משתנה. אם אתה נשאר במשך כמה ימים, אפשר לנסות ארוחת בוקר בבית קפה סמוך (מחיר הארוחה גבוהה יותר).

הכינו שיעורי בית
אז איך מוצאים קאזה טובה?
קאזה טובה יכולה להוות את ההבדל בין טיול מוצלח, לטיול ככה ככה. אין דרך אחת, אבל הכי חשוב זה להכין "שיעורי בית". צריך ללמוד על אזורי העיר המועדפים להשכרה. הכי טוב זה להסתמך על המלצות חברים. יש לזכור כי אתרי האינטרנט מלאים בהמלצות "שתולות". הקובנים וחבריהם שבחו"ל מקדמים את הקאזות שלהם או של יקיריהם. ולמרבה הצער, גם הצילומים המופיעים באתרים הם לא תמיד אמינים.
אפשרות נוספת היא להזמין קאזה באחד מאתרי האינטרנט "ללא תשלום". כמובן שהמחיר כבר גבוה יותר בגלל דמי תיווך… (כדאי לזכור ולהפנים: אין כזה דבר! שום דבר בקובה לא ניתן חינם…).
בנוסף אני משוכנע, מתוך ניסיון, שהמלצות של מטיילים צעירים על קאזות ומלונות אינה תואמת את הרצון, הטעם והראיה של זוגות מבוגרים, שיכולים לשלם מעט יותר ולקבל קאזה טובה הרבה יותר.
בשורה התחתונה ודאו שאתם שוכרים חדר מאובזר, הממוקם במקום מרכזי, בטוח בלילה וברמה גבוהה.
האפשרות הכי פחות טובה היא הגעה לקאזה ללא הזמנה (במיוחד אם מטיילים בעונת התיירות החמה). אם החלטת לנסוע לקובה ברגע האחרון, בעלי הקאזה ינסו למצוא לך מקום לינה טוב מבין חבריהם.
לשם הזמנה ללא מתווכים צריך למצוא את שמות בעלי הקאזה. אחת האפשרויות היא לחפש בגוגל, להתקשר לבעלים ולשלוח דוא"ל כדי לבדוק אם המקום פנוי ולהזמין את המקום. הכי טוב להעביר סכום כסף ראשוני להבטחת ההזמנה, עד 25 אחז מערך ההזמנה כולה.

לדבר או לסמס
איכות הגלישה באינטרנט בקובה גרועה ואיטית. מה שבמדינות מודרניות עם תקשורת אינטרנט סבירה לוקח דקות, עלול בקובה להימשך זמן ממושך. הטלפון הוא אמצעי קשר אמין יותר. המארחים תמיד נושאים את הטלפון הנייד שלהם, עונים מיידת לשיחות או להודעות SMS.

ואם לא הזמנת…
אפשר בהחלט לבקש סיוע מנהג המונית משדה התעופה. לכולם יש קשרים עם קאזות. אבל בשל ריבוי התיירים על האי, רוב הקאזות מוזמנות מראש. יתכן שהוא יוביל אותך לקאזה ללא רישיון, לא חוקית, וזוהי בעיה… שים לב! אם אתה מופיע בקאזה עם נהג מונית או jinetero (חינטרו, או חינטרה, ראו הסבר בהמשך), הוא מקבל עמלה של 10-5 דולר לחדר, ואתה זה שמשלם. ההמלצה שלי היא להבטיח לפחות את הלילה הראשון והשני שלך בקובה.
מקובל לבקש מבעל הקאזה עזרה למצוא לינה בלילות הבאים. ולהיות מודעים לכך שמציאת מקום לינה בעונה הבוערת יכולה להיות בעייתית, במיוחד בערי התיירות כגון הוואנה, Vinales, Varadero ובעיקר טרינידד.

ייתכנו פאנצ'רים
יתכן שתגיע לקאזה שהזמנת ותגלה שהיא כבר תפוסה על ידי נוסע אחר. תופעה זו נפוצה בגלל שקובה היא מדינה עם קשיים כלכליים, מיסי רישיון ללינה גבוהים, ובעיקר בגלל שישנם תיירים שמבטיחים להגיע ולא מגיעים. בעל הבית חיי מכספי השכרת החדר ולכן כדי להבטיח את כספו, קורה שהוא ייקח את התיירים הראשונים שהגיעו באותו היום.
זו הסיבה שמומלץ להעביר אליו סכום כסף ראשוני (כדמי רצינות) כדי להבטיח את שמירת המקום בקאזה. הנחמה הקטנה היא שבמקרה כזה בעל הבית יסייע לך למצוא מקום לינה חלופי.
אם אתה כבר בקובה, אתה יכול להתקשר מכל קאזה לתאם קאזות עתידיות בטיול. יש לשאול את בעל המקום אם הוא מאפשר לך לבצע שיחה מקומית. למקומות מרוחקים המקומיים מעדיפים לדבר בלילה מטעמי חיסכון.

חינטרו
השתמשנו במושג jintero –חינטרו (או חינטרה). אלו הם אנשים אופורטוניסטים אשר מסתובבים באזורי שדות תעופה, תחנות אוטובוס, מרכזי העיר ומציעים לך סיוע במציאת לינה, רכב, ארוחה, "בחורה" וכדומה. יש להם פתרון לכל שאלה או משאלה שלך (גם אם הפתרון לא קיים או, לא מוכר או לא חוקי…). הם ישכנעו אותך לקחת אותך casas "נהדרת" (לא תמיד חוקית). כמובן שכל מקום מבטיח להם עמלה על כל לקוח שהם מביאים.
אם יש לכם קאזה מוזמנת ואחד מ"האנשים האלה" מציע לקחת אתכם לשם, הוא ינסה לשכנע אתכם שההזמנה שלכם אינה תקפה. לפעמים יאמרו לכם שהקאזה שהזמנתם כבר מלאה, לפעמים יקח אותך אל המקום ויאמר שהבעלים נעלם או עזב, או אפילו יגידו שהבעלים עבר/מת/עזב למקום אחר… ושהם יכולים לקחת אותך לבית דומה מאוד לידו (שממנו הוא כמובן מקבל תשלום).
ה-jineteros לא יהססו להשתמש בכל טריק כדי לקבל עמלה, ואתה צריך להיות ערני כדי שלא יוליכו אותך שולל. אם יש לך הזמנה, התעקש שייקח אותך למקום הלינה שלך.
חשוב לציין כי קיימים גם חינטרס טובים וישרים, שבאמת מעוניינים ויכולים לסייע לך ו"על הדרך" רוצים להרוויח קצר לשיפור חייהם.

מתנות קטנות
המלצה חמה: הביאו אתכם כמה מתנות קטנות לתושבים, ועבור המשפחה, במיוחד אם יש להם ילדים. עפרונות צבעוניים, ספרים, תרופות, מוצרי היגיינה, בגדים, דברים לבית הספר. דברים קטנים, שלכםעולים מעט (או שממילא חשבתם לתרום), לא תופסים הרבה מקום במזוודות, ולמקומיים יגרמו הרבה אושר והכרת תודה.

הכנסת זרים לחדר
האם אני יכול להביא בחורה או בחור? ראשית, החדר מושכר לשימוש שלך ושל משפחתך בלבד. לגבי הכנסת זרים – זה תלוי. תמיד יש לשאול את המארח לפני הבאת אורח\ת הביתה. אתה רשאי להזמין חבר\ה לארוחת ערב. אבל אם אתה יוצא בלילה ומכיר מישהו\י אחרי שתיית מוחיטו או שניים – לא מתאים להביא את האדם הזה ללילה של תשוקה ללא רסן לחדר.
גם אם אתה אורח שמשלם עבור החדר, אתה גר בבית של מישהו, וזה לא מכובד.
עם זאת, אם אתה חושב שזה הגיוני כי במהלך השהייה שלך תביא מישהו\י, עדיף לעדכן את המארח. עם הגעתו יש להציג את פרטיו ולהציג את תעודת הזהות שלו\ה. אל תשכח שפעולה זו מגנה עליך מפני גניבות או צרות אחרות שקורות לעיתים קרובות! בגלל התופעה ישנם בתים שאינם מאפשרים להכניס בני זוג זמניים, ואחרים אפילו לא מקבלים הזמנות ללינה של גברים בודדים.

ליהנות מהידע המקומי
מגורים בקאזה הם דרך מצוינת לאינטראקציה עם הקובנים, וזהו אחד היתרונות הכי משמעותיים של לינה בדרך זו. ישנם הרבה דברים שאתה לא יכול לעשות באופן מושלם במלונות המפוארים. רוב המארחים ישמחו לתת לך עצה טובה על מקומות ביקור ומסלולי טיול, להזהיר מפני הונאות אפשריות, להמליץ על מקומות לאכול ולשתות, לעזור לך לארגן הסעה ליעד הבא שלך, לבצע שיחות טלפון לבית הבא שלך או אפילו לעזור לך למצוא סיגרים טובים ומתנות. השתמשו באופציה הזו, היא תעשיר את הטיול שלכם.

האזור הטוב למגורים בהוואנה
באיזה אזור של בירת קובה לבחור את הקאזה? זה תלוי במה שאתה רוצה.
קאזה בהוואנה העתיקה תמקם אתכם בלב העיר העתיקה ותאפשר לכם לנוע ברגל אל מוקדי התיירות העיקריים בהוואנה. אבל יש לזכור שמרבית העיר העתיקה אינה משופצת. אתם עלולים להיתקל בשלוליות מים, מים זורמים ברחובות (בעיקר לאחר גשם, וגשמים יורדים כל השנה), מדרכות לא מושלמות ועוד. יש לזכור גם כי חלק מהעיר העתיקה היא רשת של מדרחובים ללא היתר כניסת רכבים או מוניות. לכן קיימת בעיה גדולה בנושא חניית לילה למי שנעזר ברכב שכור.
גם חזרה לקאזה מאוחר בלילה ברחובות חשוכים אחרי הופעה או בילוי בבר או מועדון, עלולה להיות חוויה לא נעימה.

קאזה בסנטרו הוואנה (מרכז הוואנה) . במרכז העיר יש קאזות רבות, אבל זהו רובע מגורים מיושב בצפיפות, עם אוכלוסייה מגוונת ורב תרבותית, רמה סוציו אקונומית נמוכה, והרבה אזורים רועשים. אזורים עם תחושה של חוסר ביטחון אישי, רחובות חשוכים בלילות, לא נעים להסתובב.

קאזה ב-Vedado ואזור כיכר המהפכה . אזור זה מציע לינה בעיקר בבניינים גבוהים (15 קומות ויותר) ובוילות שנבנו על ידי האמריקאים (בנייה איכותית מאוד) באמצע המאה העשרים. בקומות הגבוהות יש נוף נהדר של העיר ושל הים. שכונת ודאדו היא שכונת מגורים שבעבר חיו בה האמריקאים. מלבד איכות הבנייה, מתאפיין האזור כפועל יוצא מאוכלוסייה המורכבת בעיקר ממשפחות ברמה סוציואקונומית גבוהה יחסית. הרחובות מוארים, ויש בהן המון מסעדות פרטיות, גלידריות, ברים פרטיים וכיו"ב.
רחוב 23 (LA RAMPA) מלא במקומות בילוי בלילה ושווקים וחנויות ביום. כאן ניתן למצוא עשרות קאזות פרטיות נפלאות, וזהו בהחלט האזור שאני מאוד ממליץ עליו. נסיעה במונית שירות לעיר העתיקה תימשך כ-10 דקות ותעלה פחות מחצי דולר.

אזור פלאיה, ודאדו החדשה, שכונת מיראמר והשכונות הרחוקות. אלו אזורי מגורים מצוינים, הכוללים בעיקר וילות ובתים פרטיים נאים ומרווחים. הבעיה היא המרחק ממקומות התיירות העיקריים. אתה צריך רכב או מונית כדי להגיע לאזורי הבילוי בודאדו או בעיר העתיקה.

פשע – יחסית בטוח
קובה היא מדינה בטוחה יחסית, ולכן מהווה יעד טוב ופופולרי מאוד גם עבור תיירים מבוגרים. בקובה מתייחסים לקשישים בכבוד רב. למרות זאת, רצוי לנקוט בכמה אמצעי זהירות, בעיקר אם אתה נוסע לבד. נשים צריכות להיזהר בעת הליכה לבד בלילה, הן בהוואנה (בעיקר במרכז הוואנה) והן בערים אחרות. עם זאת, הליכה הביתה לבד בלילה בעיירות הקטנות היא בטוחה למדי. בכל מקרה של התלבטות מומלץ לשאול את בעלי הקאזה.
קובה היא מדינה עם התנהגות מאצ'ואיסטית מובהקת, וגברים נוטים להיות בעלי פתיחות מינית. קרוב לוודאי שאישה (בכל גיל) ההולכת לבדה במורד הרחוב מקבלת מבטים, הערות, מחמאות או שריקות, במיוחד בערים הגדולות.
עדיף להתעלם מהתופעה ולהמשיך ללכת במקום לנסות להשיב בתשובה שנונה (עדיף להיות חכמה ולא צודקת). גברים קובנים הם עקשנים למדי, אבל אם תתעלמו מהם הם יבינו מהר את המסר. אם לא כן, פשוט תגיד להם "NO GRACIAS", (או "DEJAME TRANKILO"). לא סביר שהמצב יצא משליטה.

חיי לילה
הוואנה מציעה חיי לילה תוססים והרבה מקומות מהנים.
אבל לרוב הקובנים אין כסף, הם לא מבלים במקומות יוקרתיים או במסיבות לילה יקרות. גם לא בברים פרטיים ומועדוני לילה. במקומות הללו תמצאו בעיקר תיירים אחרים כמוכם (או קובנים שזר הזמין אותם). קובנים בדרך כלל נפגשים עם חברים במקום ציבורי כמו פארקים, שדרות או לאורך Malecón. הם משוחחים, שרים, צוחקים על החיים, מביאים מעט משקאות ומוסיקה ומבסוטים.
אם אתה גר בקאזה פרטית ורוצה לחוש אווירה קובנית אמיתית, שאל את המארח שלך. אולי מישהו במשפחה הוא בן גילך, שישמח לקחת אותך למפגש באחת הנקודות הללו. זו יכולה להיות אחת החוויות הטובות והאותנטיות בטיול.

תיירות סקס וזנות
זנות אסורה בקובה! אבל היא נפוצה ובאה לידי ביטוי במפגשים "אקראיים". אופייני אנשים שנוסעים לבד (גברים ונשים ובכל נטייה מינית) לקבל הצעות ואף יותר.
במקרים מסוימים התנאים נקבעים בבירור ושני הצדדים מסכימים על מחיר. במקרים אחרים הקובני\ת מבקש\ת רק לשמוע מעט על החיים במדינתך ומצפה להיות מוזמן לארוחה טובה במסעדה ומשהו לשתות. תוכל לקנות להם מתנה כמו בגדים, מזון או מוצרים חיוניים.
Jineteros רבים מבקשים ליצור מערכת יחסים עם תיירים זרים, קשר שיכול להוביל לנישואין ובכך לשפר את רמת החיים לטווח ארוך שלהם, בין אם מחוץ לקובה או קובה עצמה. אם אתה שוהה בבית פרטי ואתה רוצה לקחת מישהו לחדר שלך, אנו ממליצים לך להביא אותו / רק אם יש לך אישור מפורש של הבעלים ולאחר שנרשם בהתאם.

הומוסקסואליות
לאחר המהפכה, במשך עשרות שנים, הומוסקסואלים נרדפו ונידונו למאסר במחנות "חינוך מחדש" ולעבודת פרך. בשנים האחרונות הומוסקסואליות חוקית בקובה. אבל למרות שהמצב השתפר בשנים האחרונות, הומופוביה ודחייה חברתית כלפי הומואים ולסביות עדיין קימים.
למרבה המזל, תיירים הומואים מקבלים לעיתים קרובות יחס טוב יותר מאשר הומוסקסואלים ולסביות מקומיים. שים לב, בארצות הלטיניות החברה היא מאצ'ואיסטית ומחוות של חיבה בין בני אותו מין נתפסת כמשהו נדיר.
באמצע חודש מאי חוגגים בקובה את קרנבל הגאווה ההומוסקסואלית והטרנסקסואלית. יש קאזות ידידותיות להומואים.

צמחונים וטבעונים ייהנו פחות
קובה איננה ארץ עם מודעות רבה לצמחוניים, לא כל שכן לטבעוניים. מטיילים טבעונים או צמחונים לא ימות מרעב, אבל גם לא תהיה להם בחירה רבה בתפריט… המלצתי היא לתכנן מראש ולהביא תוספות מזון.
למרות חוסר מגוון של ירקות על האי, יש שפע של פירות טרופיים במסעדות ובשווקים. בכל הנוגע למאכלים צמחוניים, אורז עם שעועית היא צלחת טעימה וניתן למצוא אותה בכל מקום ובכל מסעדה.
ירקות לא קונים בסופר. רצוי לשאול את בעלי הקאזה על שוק ירקות קרוב למקום הלינה (Agromercado) שם תוכל לקנות פירות וירקות. יש גם דוכני ירקות ופירות בעגלות, והם טובים למדי. ברחוב קיימים מוכרי "מאני" (בוטנים), אך מחירם של אגוזים ושקדים הוא מאוד גבוה. אין בעיה למצוא ביצים, מוצרי חלב נפוצים (יוגורט וחלב עמיד). דגים ופירות ים יש בשפע בכל המסעדות. בבתי המלון 4-5 כוכבים ובאזורי הנופש אין קושי למצוא את כל מבחר המזון.

נוסעים עם מוגבלויות
קשיי הניידות לא צריכים לעצור את הרצון שלך לבקר בקובה. כיום יש יותר אפשרויות ומשאבים מתמיד. עם זאת, קובה היא לא מדינה קלה למטיילים עם מוגבלויות וקשיי ניידות. יש מלונות מותאמים לנוסעים עם קשיי ניידות. תחבורה מותאמת לנכים (ציבורית או פרטית) כמעט אינה קיימת. חלק מרחובות הוואנה אינם סלולים בצורה טובה, בחלק מהמקומות מדרכות במצב רע מאוד. מצב זה קיים גם על ערים אחרות. הקובנים, לעומת זאת, מתחשבים מאוד ומעניקים יחס מועדף לאנשים עם מוגבלויות.
אם תחליט לנסוע לקובה, המלצתי היא ללון במלונות איכותיים בעלי הנגשה לנכים. אם אתם מתכננים לצאת לטיול באזור שאין בו הרבה מלונות, כדאי לבחור קאזה פרטית שממוקמת בקומת הקרקע.

שיא עונת התיירות
שיא העונה בקובה חל בחודשים נובמבר עד אפריל, אלו הם גם חודשי ה"תקופה היבשה" באיים הקאריביים. במהלך תקופה זו של השנה הגשמים מעטים (אבל ייתכנו), הלחות נמוכה יותר והטמפרטורות במהלך היום מושלמות להליכה, רחצה והנאה מחופי קובה (נעים בטווח של 20-28 מעלות צלזיוס).
עונה השפל בתיירות היא התקופה הגשומה הקריבית, ממאי עד אוקטובר, כאשר החום גבוה יותר (30-33 מעלות ויותר) ואחוזי הלחות גבוהים מאוד. זוהי גם עונת הציקלונים \ ההוריקנים בקובה. הסיכון הגדול ביותר להיווצרות הוריקן מתרחש בחודשים ספטמבר ואוקטובר.

כספים
אם אתה לן קאזה בפרטית, אתה צריך לדעת כי התשלום הוא ב-CUC ותמיד במזומן. אני לא ממליץ לבוא לקובה עם דולר אמריקאי, כל עוד אתה יכול לנסוע עם מטבע אחר כגון יורו, דולר קנדי, סטרלינג או פסוס מקסיקני. זאת בגלל שהממשלה הקובנית גובה מס נוסף של 10% בעת המרה מדולר ארה"ב ל-CUC. את הכסף יש להחליף רק במקומות הממשלתיים: במשרדי החליפין (CADECA), בנקים, בתי מלון , כספומטים. יש להיזהר מאוד בהחלפת כספים מזרים הרחוב. קיים הרבה כסף מזויף בקובה.

כללי זהב למציאת קאזה טובה בקובה

  • בחר קאזה עם המלצות טובות! יש לחשוד בקאזות עם מחירים נמוכים מאוד (התרחק ממחיר של פחות מ 15-20 CUC ליום בהוואנה).
  • היה סבלני אם למארח לוקח זמן לענות על בקשת ההזמנה שלך. נכון לעכשיו, התקשורת עם קובה באמצעות הדוא"ל היא מעט איטית.
  • החלט מראש על משך ימי הלינה. שלא כמו בתי מלון עם עשרות חדרים, בקאזה יש רק חדר שינה אחד או שניים.
  • שאל וחקור את הבעלים על הנושאים החשובים לך: כספת, מיזוג אוויר, חדר אמבטיה פרטי, נגישות (מעלית תקינה בקומות גבוהות).
  • צור קשר עם המארח שלך עד 10 ימים לפני הנסיעה, כדי להודיע לו כי ההזמנה שלך בתוקף ואתה מגיע. זה גם זמן טוב לבקש הסעה משדה התעופה.
  • ארוז במזוודה כל מה שאתה צריך עבור השיער, טיפול בעור, היגיינת הפה והיגיינה אישית כמו גם ערכת תרופות קטנה.
  • יש להביא בחשבון שארוחת הבוקר תעלה על 5-7 CUC (בדרך כלל לא כלולה במחיר החדר).
  • שמרו כסף מזומן כדי לשלם עבור השהות בקאזה. התשלום יכול להתבצע בעת הצ'ק-אין או הצ'ק-אאוט, בהתאם לכללי הבית. התשלום רק המזומן!

המארחים יכבדו את המרחב והפרטיות שלך. אבל אל תפספס את ההזדמנות לשוחח איתם וללמוד על קובה האמיתית!

ויש גם בתי מלון בקובה
אם אני צריך לבחור קאזה בפרטית או מלון – מה עדיף?
לדעתי אין תשובה ברורה לשאלה זו, והתשובה תלויה בעיקר באופי המטייל, מידת גמישותו וחיבתו לפינוקים.
אם תקציבך נמוך, מחירי הקאזה זולים יותר ומתאימים לך יותר.
אם תקציבכם מאפשר לכם ללון במלון 4 או 5 כוכבים, אז קדימה…. זה בהחלט מומלץ, תהנו.
בבחירה בין שהייה במלון 3 כוכבים לבין casa פרטית, אני אישית ממליץ לבחור בקאזה. בכל העולם אפשר ללון בבתי מלון. לינה בקאזות היא חוויה ייחודית בפני עצמה, חלק מהכיף, פן מרתק ואותנטי של חוויית הנסיעה לקובה.
לכן, גם אם אתה מעדיף את הנוחות של מלון אבל רוצה לטייל ברחבי האי, אני ממליץ לא לבטל לגמרי את נושא הלינה בקאזות פרטיות, וללון כך לפחות בחלקים מהנסיעה שלך. לדוגמה, Viñales ו-Trinidad הם יעדים מבוקשים עם מספר קטן של מלונות, ולכן אפשרי לגור בקאזה הערים האלה.

שלוש נקודות למחשבה

  1. אם אתה מתגורר במלון וחדרך לקוי (מזגן, מים חמים) ניתן להחליף חדר… קשה למצוא קאזה חדשה חלופית בתקופת השיא בתיירות.
  2. הבית של הקובנים שונה מזה שבו אנחנו חיים. אתה יכול להתקל במזגן "רוסי" רועש, בצמוד למיטה או לראש שלך. מקלחת ללא מים חמים ועוד. דברים פשוטים של הנדסת אנוש ופתרונות טכניים, שאנחנו לא מתמודדים איתם בחיינו.
  3. הקובנים לא זורקים שום דבר… אתה יכול לקבל מיטה ומזרון בני עשרות שנים. לחץ מים דל. הקובני לא יבין מה הבעיה. וכמובן הוא לא יכול להאשים את האמברגו האמריקאי.
השכרת חדר בהוואנה
קובה בכף – מראות
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
gallery_image!23410
gallery_image!23420
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
gallery_image!23427
gallery_image!23433
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
השעה בקובה
מזג האויר בהוואנה קובה

Weather forecast provided by tititudorancea.com
עקבו אחרינו:
  • Facebook
טיולים מאורגנים לקובה

מבחר טיולים מאורגנים בהדרכת צביקי זידא

הצעות מסלולים למטייל העצמאי בקובה

צביקי זידא |zaida@zahav.net.il |052-2537695 | שלחו לי ווטסאפ | | צור קשר
טיול מאורגן לקובה וקוסטה ריקה - קובה למטייל העצמאי | טיול פרטי לקובה | טיול עצמאי לקובה | טיול לקובה חצי מאורגן | השכרת חדר בהוואנה - Casa particular en LA HABANA

נבנה על ידי אשכול מדיה - הקמת אתרי אינטרנט

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס